Informacije

Mini hiša med drevesi

Mini hiša med drevesi

Asier Rúa in Nerea del Teso

To nam daje "trajnostni arhitekturni studio Batlló Concept" privilegirana lokacijska hiša. Sanje se začnejo z zemljiščem, med drevesi, in potreba po izdelavi hiše, ki spoštuje okolje, ne presega 60.000 evrov proračuna in se uresniči v kratkem času (ne več kot pol leta).

Teren, podolgovat in poševen, označuje pravokotno obliko tal. Temna fasada je kamuflirana v pokrajini. Hiša ima konzolno pot, ki povezuje vzhod z zahodom.

Znotraj oken nameravajo naravo vnesti v notranjost hiše in tudi, da naravna svetloba preplavi vse. Kuhinja, dnevna soba in delovni prostor delijo prostor v dnevnem prostoru. Predelna stena loči spalnico, skozi katero sta dostopna tudi garderoba in kopalnica.

//batlloconcept.com/
Dizajn in vodstvo: Naiara Rodríguez, ustanoviteljica in kreativna direktorica študije trajnostne arhitekture, notranje opreme in dekoracije Batlló Concept.
Fotografije: Asier Rúa in Nerea del Teso

Batlló Concept je mlad in kreativen studio, ki je odgovoren za notranje oblikovanje, trajnostno arhitekturo, celovite prenove, stiliranje in okrasitev domov, restavracij in poslovnih prostorov. Projekt izvaja, zadolžen pa je tudi za iskanje, oblikovanje in ustvarjanje unikatnih kosov, tako da je vsak dom edinstven. Batlló Concept je tudi blagovna znamka oblikovanja in izdelave ročno izdelanega pohištva in po naročilu v delavnici v San Sebastianu.

Oglaševanje - Nadaljujte z branjem spodaj Zunanja fasada hiše Asier Rúa in Nerea del Teso

Zunanja fasada hiše: hiša med drevesi.

43 kvadratnih metrov, rešenih na eni ravni v tej pravokotni hiši, ki artikulira prostore tako, da jih integrira. Le spalnica je ločena s predelno steno.

Pešpot okoli hiše Asier Rúa in Nerea del Teso

Pešpot povezuje vzhod hiše z zahodom, v stiku z naravo.

Odprta in integrirana kuhinja Asier Rúa in Nerea del Teso

Kuhinja je odprta in je ločena z barom, ki služi tudi kot jedilnica.

Predelna stena v dvorani Asier Rúa in Nerea del Teso

Predelna stena določa kuhinjo dvorane, ki ji daje nekaj zasebnosti tudi za preostali del tal. Predelna stena je bila pobarvana s skrilavčno barvo in se uporablja z nekim navpičnim dodatkom za shranjevanje.

Kuhanje spredaj Asier Rúa in Nerea del Teso

V kuhinji prevladuje bela barva s toplino lesene palice. Pogled na kuhalno površino kuhinje. Pohištvo je razdeljeno v L, bar pa zapre prostor.

Tlakovana okna in stene Asier Rúa in Nerea del Teso

Notranjost hiše ne dobiva le svetilnosti oken, temveč tudi sten pločnikov, ki se odpirajo na fasadi. Tu vidite podrobnost v dvorani.

Dvorana

Pogled na ločitveni predel predsobe in kuhinje.

Enoten prostor, ena sama delitev

Ko je enkrat v notranjosti, se prostor odpre in je urejen kot dnevni prostor in delovni kotiček v ozadju, tik pred vstopom v spalnico.

Podrobnosti o dekoriranju dnevne sobe

Podrobnosti o dekoraciji prostora: predmeti različnih stilov in različnih ozadij.

Na nevtralni osnovi se vse prilega

Vsestranska in osebna dekoracija. Na nevtralni osnovi se vse prilega.

Delovni prostor pred dostopom do spalnice

Pogled na dostop do edine spalnice hiše, ki ima integrirano kopalnico in garderobo (glej distribucijo v načrtu na koncu galerije). Poleg pisalne mize še ena pregrada za pločnike, ki omogoča, da svetloba pronica v notranjost.

Tako je organiziran delovni prostor

Podrobnosti o mizi, trenutnega zraka in z retro namigi.

Domače pohištvo

Pogled na vhod v spalnico. Batlló Concept je odgovoren za projekt hiše, pa tudi znotraj pohištva, ki ga je zasnoval studio.

Dotik barve

Z barvnimi udarci dvignejo celoto.

Stranska miza

Zelo praktična bočna miza, ki jo je oblikoval Batlló Concept.

Koliko kontrasta

Kontrastna kopalnica: črno-bela.

Hiša med drevesi Asier Rúa in Nerea del Teso

Temna fasada integrira in "kamuflira" hišo v naravi.

Načrt distribucije

Dnevno območje s sporočilom, obložena dvorana in spalnica z integrirano garderobo in kopalnico.

Video: Blizzard Sounds for Sleep, Relaxation & Staying Cool. Snowstorm Sounds & Howling Wind in the Forest (Julij 2020).