Informacije

Prenovljen penthouse v velikosti 100 m²

Prenovljen penthouse v velikosti 100 m²

Lahko se šteje, da je bila reforma stanovanja popoln uspeh, ko so se preobrazbe, poleg vidnega vpliva, prilagodile življenjskemu slogu lastnikov. In prav to se je zgodilo v tem penthouse v barcelonskem mestu Cerdanyola. On Datris Studio notranjega oblikovanja Organiziral je razpoložljivih 100 m2 za potrebe svojih lastnikov, mladeniča z intenzivno poklicno dejavnostjo, ki je potreboval delovno območje, da bi doma reševal delovna vprašanja, ki so bila v teku.

Zato je lDela so se osredotočila na rušenje predelne stene, ki je ločevala dve sobi, da bi ustvarili en sam večji prostor, v katerem so bile spalnica, garderoba in delovni kotiček. Za poenotenje treh con, sten prostora bile so naslikane v elegantnem bordo tonu ki spodbuja ustvarjalnost in hkrati dosega spokojno okolje. Tveganje, da bi lahko tako intenzivna barva preveč zasenčila spalnico, je izravnala obilna naravna svetloba, ki je vstopila skozi okna, saj Podstrešje ima veliko teraso, ki poteka skozi celotno fasado. Čeprav je soba pred prenovo že imela vgrajeno kopalnico, so se notranji oblikovalci odločili, da prvotna vhodna vrata zamenjajo z večjo odprtino in dvema listoma lahke lesene strukture s kislimi steklenimi četrti; tako je bil prehod naravne svetlobe v kopalnico olajšan, ne da bi se odrekli potrebne zasebnosti. Drugi pomemben vidik del je bila menjava tal v celotni hiši. Kot material je bil izbran hrastov parket -Obleka in udobno- in letvice so bile postavljene vzporedno, da vizualno podaljšajo prostor.

Vendar so bili prostori, izpostavljeni madežem vode in maščob, tlakovani z drugimi premazi: V kuhinji in kopalnici za goste ter skrilavec v lastni kopalnici je plošča iz kamna - vlago odporen in enostaven za čiščenje. Poleg tega je Datris Interior Design Studio uporabil dekorativne rešitve za reševanje težav pri distribuciji. Na primer, prisotnost a steber na sredini sobe - pobarvan v živo modrem tonu- dovoljeno razmejiti prostor v dveh okoljih: jedilnica na levi in ​​desna. V prvi je stena predstavljala majhno vrnitev, ki je bila skrita za ploščo iz lesa v obliki školjke, na vrhu pa je bil kos pohištva za shranjevanje posode. Po drugi strani je v dnevni sobi namestitev fotelja ob stebru ustvarila vizualni občutek lažnega hodnika, ki vodi do spalnice, ki ga poganja stranska miza, narejena po meri, ki vključuje del stebra. Pohištvo, ki se prilagaja prostoru, označuje tudi druge prostore v hiši, na primer glavno kopalnico, v kateri je bila izdelana lesena omara za umivalnik s steklenim pultom; ali kuhinjo, v katero je bila postavljena zložljiva miza, ki, ko je ne uporabljate, komaj zavzema prostor.

Oglaševanje - branje spodaj V dnevni sobi je prisotnost stebra služila za opredelitev dveh področij: jedilnice in dnevne sobe.

Poudarja stransko mizo, oblikovano za merjenje, ki vključuje del stebra; Svetilka in mizica za kavo. Vse v Datrisu. Kavč v kavču Xedra. Blazine, iz Indije in Pacifika.

Porazdelitev pohištva v dnevni sobi je omogočila ustvarjanje koraka do preostale hiše brez prečkanja bivalnega prostora.

Fotelj v kavčih Xedra. Manta, iz Huerta de San Vicente. Sycamore lesena polica v Datrisu.

Topel bordo ton okrasi stene spalnice.

Prostor za počitek je bil opremljen s posteljo z ogrodjem, ki vključuje vzglavje in dve posteljni mizi, ki jih je oblikoval Datris in je izdelan iz lesa jajca. Svetilka v Datrisu. Posteljnina in blazine, Tekstura.

Stara vhodna vrata v kopalnico so zamenjali dve plošči z lesenimi profili in četrti iz kislega stekla.

To olajša prehod naravne svetlobe iz spalnice, hkrati pa zagotavlja zasebnost v kopalnici. Vrata, ki jih je oblikoval Datris.

Rešitev

Ker je lastnik potreboval delovno površino, sta se dve sobi pridružili, da bi ustvarili prostorno spalnico, s pisarno.

Glavna kopalnica je bila prekrita s skrilavcem.

Da ne bi bilo hladno, so v Datris postavili leseno omarico s pomivalnim koritom in steklenim pultom ter WC Sangra z lesenim pokrovom. Brisače, iz La Perla Gris.

Jedilni prostor je imel vdolbino za steno, ki so jo rešili z leseno ploščo

sikar, ki poenoti celotno površino; stena, miza in stoli. Vse v Datrisu. Namizni pribor Habitat.

Kuhinjska reforma se je osredotočila na tla, ki jih je zdaj lončen kamen, lažje očistiti.

Prvotno pohištvo je ostalo, a naprave so prenovili modeli Fagor z zaključkom iz nerjavečega jekla. Stol v mestu La Favorita.

Prijetna terasa pokriva celotno glavno fasado hiše in zagotavlja obilno naravno svetlobo.

Da bi bilo bolj udobno, so ga opremili z dvema udobnima ležalnikoma in majhno mizo Akí, ki pomagata njenemu lastniku pozabiti na stres na prostem.

Ključne točke reforme:

bila je porušena predelna stena, da se je ustvarila spalnica z delovnim prostorom in garderobo, zamenjala se je tla in prenovila poslikava dnevne sobe in sobe.