Informacije

Obnovljeno podstrešje, sanje izpolnjeno

Obnovljeno podstrešje, sanje izpolnjeno

Bližina madridskega parka El Retiro, zelenih pljuč prestolnice, je bila eden od razlogov, da so njeni lastniki kupili to podstrešje. Odlični lokaciji se je pridružila njegova širina in možnosti. Stanovanje je zastarelo: dvorana, dnevna soba, jedilnica, pisarna, garderoba in stranišče sta bili artikulirani na obeh straneh hodnika, ki je hišo zasenčil in vizualno pritrdil.

Da bi posodobili obrat in kar najbolje izkoristili prostor, so lastniki zaupali reforma vašega podstrešja k študiju Dafne Brodovke. Pred začetkom del so predstavili dve ključni premisi. Po eni strani so sanjali, da bodo premaknili čudovito naravno svetlobo, ki je preplavila park znotraj njihovega doma. Po drugi strani so želeli imeti a večnamensko okolje kar bi jim omogočilo čim bolj uživati ​​v svojih otrocih. Rešitev, ki jo je predlagala študija, se je zdela popolna. In tako so izginili hodnik in sobe, v katere se je podala. Z rušenjem sten, zaradi katerih je bila vsaka soba neodvisna, je bil dosežen odprt prostor, v katerem je svetloba, ki vstopa skozi okna, krožila, ne da bi naletela na ovire. V njej je notranji oblikovalec načrtoval bivalni prostor, jedilnico in praktično pisarno, ki je centraliziralo družinsko življenje in otrokom in odraslim olajšalo združevanje njihovih dejavnosti.

Nova distribucija je omogočala tudi načrtovanje Prilagojeni skladiščni prostori. Omarice od tal do stropa s tako diskretnimi sprednjimi ploščami, ki se združijo s stenami in ostanejo neopažene, rešujejo potrebo po shranjevanju v pisarni in v glavni spalnici. V slednjem je odprava predelnih sten omogočila organiziranje prostora za izključno uporabo staršev, opremljenega z majhnim sedežem in zasebno kopalnico.

Kar se tiče dekoracije, bela barva, ki prevladuje v tesarstvu in stenah Povečuje prisotnost sedanjega pohištva, mnogi od njih so emblematični kosi oblikovanja. Poleg njih imenitni elementi, kot so čudoviti ometni okovji ali stropi neskončne višine, dodajo karakter hiši v privlačni fuziji stilov.

Oglaševanje - branje spodaj Dnevna soba brez predelnih sten

Zatiranje sten je povzročilo velik odprt prostor, ki združuje dnevno sobo in delovni prostor v nekdanji dvorani. Lokacija kavča, obrnjena stran od vhodnih vrat, razmejuje vsako sobo.

Dnevna soba

Kavč z napisom Minotti, pridobljen v podjetju D'Erre. Blazine, od Usera Usera. Kavna miza je zasnova v studiu Dafne Brodovke.

Večfunkcijski prostor

Lastniki so želeli, da se hiša prilagodi njihovemu življenjskemu slogu, zelo poznanem. Ideja o združitvi pisarne, bivalnega prostora in jedilnice omogoča otrokom, da se učijo, rišejo ali igrajo v družbi svojih staršev.

Vgrajen sprejemnik

Tabela, ki jo je uredil Zanotta, naprodaj v B.D. Nad njo je svetilka Fontana, pridobljena v svetlobnih letih. Na tleh je preproga, ki jo je oblikoval Paul Smith za The Rug Company, razmeji prostor, ki ustreza dvorani.

Jedilnica

Je tudi del velikega odprtega prostora za družinsko uporabo. Zato so jo dopolnili s policami od tal do stropa, v katerih so na voljo študijske knjige, glasba in filmi, da lahko skupaj uživate. Gre za oblikovalca notranje opreme, ki odlično združuje dve vrati, ki vodijo, na levo, v spalnice in na desno, v kuhinjo. Miza, ki jo je oblikoval studio Dafne Brodovka. Stoli, iz Kartella.

Jedilnica

Dnevna jedilnica poleg kuhinje je bila načrtovana s predalnikom omare, ki rešuje potrebo po shranjevanju. Posoda, konzervirana hrana in hrana, ki ni hitro pokvarljiva, so shranjena za belimi lakiranimi vrati in brez ročajev, ki imajo enak zaključek sten neopaženo. Omarice in miza s polirano jekleno konstrukcijo in zgornjim delom iz marmorja, ki ga je oblikoval notranji oblikovalec. Stoli Arne Jacobsen, B.D.

Praktična kuhinja

Kuhinja je bila opremljena z omarami po meri. Moduli, ki se nahajajo v kotu, so bili zasnovani z zaobljenimi robovi, da bi olajšali kroženje proti dnu. Poleg tega so odličen način, kako se izogniti kozkorronom v hiši z otroki. Tla so bila tlakovana s ploščicami, ki posnemajo zaključek travertinskega marmorja, toda ker je keramika, ponujamo površino, ki jo očistimo celo z abrazivnimi izdelki.

Spalnica, zasebni apartma

Dimenzije glavne spalnice so omogočile ustvarjanje bivalnega prostora, sestavljenega iz dveh naslanjačev in stranske mize. Arhitekturni elementi, kot so vhodna vrata v kopalnico - z lesenimi letvicami in graviranimi steklenimi četrti - krasijo in posodijo celoten ansambel.

Kotiček bivanja v spalnici

Fotelji Le Corbusier, naprodaj v podjetju B.D. Svetilka, od podjetja Flos.

Zelo domiselna kopalnica

Stranišče je bilo postavljeno pod okno, kar omogoča njihovo uporabo med uživanjem v razgledih. Toda kje je postavljeno ogledalo? Rešitev: dva zložljiva modela, ki sta pritrjena v okenski okvir. Tako se po potrebi odpre in zapre.

NAČRT IN IDE REFORME

- Pred reformo dvorana, dnevna soba in jedilnica sta bila tlakovana s parketom v različnih zaključnih delih. Ko so bile stene porušene in trije prostori združeni, so bili pobarvani v isto barvo, čokoladno rjavo.
- Belo mizarstvo Odseva svetlobo v hiši. Vrata in sprednje omare so bile izbrane v velikosti XXL, da bi povečali višino stropov in tako izboljšali vrhunsko arhitekturo tal.

Video: Obnovili cesto in ulici (Julij 2020).