Pripombe

Očarljiv penthouse 50 m²

Očarljiv penthouse 50 m²

OGLAŠEVANJE

Pred desetletji to podstrešje je bilo stari arhiv. Njen trenutni lastnik je otroštvo preživel v isti stavbi, ki se nahaja v Madridska soseska Salamanca, toda takrat je bil družinski dom v drugem nadstropju. Oče, odvetnik, se je odločil, da bo podstrešje omogočil kot skladišče za obilno dokumentacijo, ki jo potrebuje pri svojem delu. Poleg tega je naredil tri učne sobe za vsakega od svojih otrok. Zato se je lastnik, ko je pristopil k sanaciji podstrešja, še posebej potrudil, da je vzdrževal tiste elemente, ki so mu prinesli prijetne spomine iz otroštva.

Projekt sanacije je bil izveden na arhitekt Gregorio Ibarra, toda kdo ga je materializiral, z nekaj spremembami je bil arhitektka Ana Girod. Podstrešje je imelo a Rastlina v obliki črke L in površine 50 m2; prednostna naloga je bila torej pridobiti diapanozna porazdelitev, ki je dajala občutek prostornosti in omogočala naravni svetlobi Po vsej hiši. Za to so porušili predelne stene, ki niso vplivale na strukturo stavbe, in izterjali originalne gradbene elemente.

The leseni stebri in tramovi, vidni na strehi - ki se prilagajajo obliki strehe, s podokno streho - so tako postali ključni deli hiše. Njegova toplina in lepota dodata osebnost in čar podstrešju. Naslednje odločilno vprašanje za izboljšanje občutka kontinuitete je bilo uporabljajte enake talne obloge po vsej hiši. Prvotna tla, katalonsko kamninsko blago, ki se je s časom poslabšalo, so nadomestila hrastova tla.

Osvetlitev je bila še en pomemben vidik. S potiskom predelnih sten naravna svetloba teče skozi vsak vogal. Toliko, da Treba je bilo namestiti polkna. Na tej podlagi je lastnik razvil osebno dekoracijo, v kateri so trenutni dizajni združeni s starinami, ki dodajajo živo zgodovino hiše.

Oglaševanje - branje spodaj Dvorana,

Omejena je bila s steno, ki ne doseže stropa in omogoča delni pogled na prostor, kar poveča občutek globine podstrešja. Poleg kavča, miza Kartell in svetilka Tolomeo, avtor Artemide.

Odprti prostori

Za spremembo stare postavitve so s številnimi ozkimi in temnimi prostori odpuščali stene. Prvotni leseni stebri so bili dovolj za vizualno ločitev bivalnega prostora od kuhinje in jedilnice, ne da bi katera pregrada ustavila prehod svetlobe.

Prostor za sedenje

Pohištvo je bilo postavljeno na način, ki je olajšal kroženje do kuhinje in ostale hiše. Kavč je bil postavljen pod okna in usmerjen proti kaminu; Zraven je bil fotelj, pritrjen na steno. V ozadju vidite steno, zaradi katere je dvorana neodvisna od sprejemnega prostora. Kavč z ležalnim stolom in foteljom Barcelona, ​​naprodaj v La Oca.

Vgrajena kuhinja

Nameščen je bil na polotoku, s pokrovom, ki vključuje svetlobo za osvetlitev kuhalne površine. Z deljenjem istega prostora kot dnevna soba so bile kuhinjske omare narejene v tonu, ki se usklajuje s tapeciranjem kavča. Zmogljivosti za skladiščenje so razširili s policami, da bi imeli gospodinjske predmete in sestavine za vsakodnevno uporabo. Kuhinjsko pohištvo po naročilu podjetja Knib. Stenska ura Bravur, iz Ikee. Stol, z mahom.

Edinstvena jedilnica

Čeprav se nahajajo v tesnem prostoru, poleg drsnih vrat, ki daje pot spalnici, izžareva osebnost zahvaljujoč pohištvu: kosi z lastno zgodovino, pridobljeni na sejmih in almonedasih. Na primer, stoli so izvirniki parka Güell v Barceloni, ki so bili kupljeni pri Carini Casanovas Antigüedades.

Romantična spalnica

Dvojno vzglavje postelje, iz odtrganega lesa in odeja, prevlečena z valovi, ustvarjata zelo ženstveno vzdušje. K temu pripomore beli oblazinjen fotelj s kovinskimi zakovicami in nočno omarico iz kovanega železa, ki služi kot posteljna miza. Postelja, pridobljena pri Antiki Carina Casanovas. Posteljnina, iz Homes in Heaven. IB fotelj.

Področje študija

Organiziran je bil med spalnico in kopalnico. Vsako od teh treh okolj postane samostojno z drsnimi vrati, ki omogočajo komunikacijo ali ločevanje glede na potrebe.

Da bo 50 m² podstrešja dobičkonosno,

drsni listi so bili izbrani vdolbino, kar olajša pritrditev pohištva na vse stene. Komoda, iz habitata. Delovna miza je bila pridobljena v starinah Barbarenia. Bela omara z predali je izdelana iz Moss-a.

Pisarniška pisarna

Poleg praktične funkcije za shranjevanje delovnega materiala nam je všeč njegova zasnova z okroglimi vogali. Poseben retro zrak doda noto sloga.

Kopalnica

Na steni je bila hidravlična podlaga za ploščice kombinirana s svetlo modro barvo. Set oblog toplo obdaja okolje, zasnovano za nego in sprostitev.

Stranišča

Nameščeni so bili na pohištvo po meri. Njeno dno, manjše kot običajno, da olajša prehod do drugih stranišč, je pripeljalo do namestitve pipe na steno. Ploščice, avtorji Gunni & Trentino. Škonce so kupili v svetlobnih letih.

Izvirni leseni stebri

služijo razmejitvi okolij, izpolnjujejo pa tudi dekorativno funkcijo. Njeni vozli in proge, kot tisti na izpostavljenih gredah, dodajo čar.

NAČRT STANOVANJA

Nepopisen vir: bela barva prepletenih in predelnih sten vizualno distancira strop in stene. Rezultat? Prostor se zdi večji.
Na podstrešju komajda so ostale stene. Odsotnost sten in izbira drsnih vrat, ki so vgrajena in izginejo znotraj predelne stene, ustvarjajo občutek olajšanja.